Ny kampagne på vej af Sundhedsstyrelsen

Der er en ny kampagne på vej fra Sundhedsstyrelsen, der ønsker at fremme unges sundhed og kendskab til kondomer. Det betyder er unge teenagere vil have adgang til gratis kondomer, via uddannelsessteder, cafeer og endda på visse diskoteker.

Kendskabet og brugen af kondomerne skal styrkes og det er det overordnede formål med kampagnen ifølge Sundhedsstyrelsen. Der har tidligere været lignende initiativer i Danmark, med pæn succes. Læs mere om den kommende kampagne her på Butikgloben.

Kommer i uge 37 og 38

Kampagnen kommer til at løbe i uge 37 og 38. Det svaret til den 12. – 25. september 2016. I denne periode vil landets unge teenagere være i fokus, i et forsøg på at få dem til at anvende kondom i højere grad. Den seneste udvikling er nemlig ikke tilfredsstillende, omend det danske samfund nok aldrig når helt i mål.

Der kan næppe komme for meget oplysning eller viden om vigtigheden af præventionsformer for kondomer. Butikgloben støtter derfor 100 % op om det kommende initiativ og håber at effekten bliver god.

For skønt at du efterhånden kan købe kondomer til kun 1 krone online her, så er der bare en række “grænser” for mange unge. Dels er mange teenagere uvidende om at de reelt kan få kondomerne tilsendt helt anonymt og diskret. Dels får mange ikke købt dem i tide, så de ikke har dem ved hånden, når behovet opstår. Eller de tør ikke købe dem i butikken.

Og det kræver en meget standhaftig ung mand, at stoppe i selve akten, fordi man ikke har beskyttelse liggende. Her vil kampagnen forhåbentlig bidrage til at flere har kondomer liggende, eller i pungen, til når det bliver aktuelt.

For producenter

1. april 2016 – Frist for at sende tilbud

Indtil videre er kampagnen først i sit indledende stadie, hvilket betyder at Sundhedsstyrelsen mangler op mod 500.000 kondomer leveret. Alle interesserede producenter på markedet, har indtil 1. april 2016, til at få udarbejdet et tilbud på opgaven.

Det er hvad man kan betegne som en stor ordre, hvorfor der må formodes at være mange om buddet. Driver du selv en fremstillingsvirksomhed, har du altså blot indtil fredag denne uge, til at få indsendt dit tilbudt.

Du kan læse mere om kampagne og kondomtilbuddet på deres hjemmeside.