Latexfri kondomer – for dig med allergi

Kondomet er uden tvivl den letteste, praktiske, billigste og bedste form for prævention, der findes. Det er ikke så lidt! Hovedårsagen til, at kondomet ofte er det bedste valg, er at det er det eneste, der både beskytter mod graviditet og kønssygdomme.

For nogen kan kondomet dog være et lille problem, det er nemlig for det meste fremstillet af latex, og det findes der personer, som er allergisk over.

Der findes mange latexfri kondomer

Der er forskellige symptomer på allergi for latex, og det er forskelligt, hvem der får hvilke symptomer. Nogle får udslet, andre kan risikere at få diarre, astma eller gå i chok. Der er derfor vigtigt at holde sig langt fra latex, hvis man har allergi. Heldigvis er det muligt at få kondomer, som er latexfri, og det er slet ikke så usædvanligt, de er bare lidt sværere at finde.

Generelt findes der et utal af forskellige former for kondomer, både med farve, smag og i forskellige størrelser og tykkelser, og heldigvis findes der også mange latexfri varianter, som personer med allergi for latex ikke reagerer på. Blandt andet er det muligt kombinere det latexfri alternativ med de knoppede kondomer, som nogle er glade for at benytte for en anderledes oplevelse.

Du kan se eksempler på latexfrie kondomer her.

Kondomerne uden latex er hovedsageligt benyttet af personer med allergi, men der er også andre, der ynder at bruge dem i stedet for de traditionelle – de er nemlig kendt for at være tyndere end andre mærker og typer, og dermed er der mange, der føler de får en bedre oplevelse.

Samtidig betyder det anderledes og tyndere materiale også, at varme bedre bliver overført, hvilket mange også synes er godt for akten. Det behøver derfor slet ikke være så slemt at skulle rette sig lidt ind efter sin allergi!

Læs også: Hvad bliver kondomet lavet af?

Findes i forskellige mærker og størrelser

De allergivenlige kondomer findes både i forskellige mærker, og samtidig også i forskellige størrelser. Uanset hvem du er, er det vigtigt at finde en størrelse, der passer rigtigt, da det ellers kan ødelægge samlejet, og da der er større sandsynlighed for, at gummiet ikke beskytter maksimalt imod graviditet og kønssygdomme. Derfor er det altid en god idé at prøve sig lidt frem.

Alt i alt behøver det ikke være en udfordring for dig, der er ramt af allergi. Det handler bare om at lede efter de helt rigtige til dig – der er altså et alternativ, som er langt bedre end bare at smide kondomet helt eller vælge en anden prævention. Kondomet er uden tvivl den sikreste løsning.