Hvad er kondomer fremstillet af?

Kondomet har en lang historie bag sig, og er i dag en af de mest populære måder at beskytte sig på. Selvom der findes mange forskellige former for prævention til kvinder, er kondomet den eneste mulighed mænd har for at være på den sikre side. Desuden beskytter det ikke kun mod graviditet, men også mod kønssygdomme, som det eneste middel.

Det er altså klart, det er en så populær beskytter, da de også er lette at få fat på og billige i forhold til eksempelvis p-piller eller en spiral, som kan koste op mod 1000 kr.. Men hvad er kondomer fremstillet af? Det kan du få svaret på her.

Fremstilles i forskellige materialer

Langt de fleste kender kondomet fremstillet af latex, men det er langt fra det eneste materiale, som beskyttelsen bliver fremstillet i. Det første kondom blev fremstillet af vævet stof, men var naturligvis ikke særlig beskyttende. Derefter blev der fremstillet kondomer af dyretarm, som var markant sikrere at bruge end dem af stof.

De kan stadig findes i dag, eksempelvis lavet i fåretarm. De er dog ikke lige så populære som latex. Da der er flere personer, der har allergi for latex, er der lavet flere forskellige alternativer. Blandt andet er det muligt at få nogle, der er fremstillet af polyrethan og polyisopren, der er kunstigt fremstillede plastmaterialer, som dermed er mulige at bruge for folk med latexallergi. De er relativt nye opfindelser.

Relateret: Er du bange for at købe kondomet i butikken?

Hvad er bedst eller sikrest?

Det er forskelligt hvilket materiale folk foretrækker. Der er mange, der foretrækker kondomer fremstillet af dyretarm, da de ofte er mere følsomme, eftersom varmen trænger bedre igennem. Ulempen er, at kondomet kun beskytter mod graviditet og ikke kønssygdomme. Desuden er det ikke lige så sikkert som det, der er lavet af latex.

Latex er det mest solgte og populære valg i Danmark, også mere end de kunstigt fremstillede materialer, der ikke er lige så smidige som latex. Den eneste ulempe ved disse er, at de ikke kan bruges sammen med oliebaseret glidecreme, da det ødelægger latex. Det er altså vigtigt at have i mente, hvis begge dele er foretrukne elementer under samlejet.

Latexkondomet er helt klart det sikreste valg, når det kommer til prævention. Ikke kun inden for sin egen genre, men generelt. Der findes ingen prævention, der beskytter 100 % mod graviditet, men kondomet kommer tæt på med cirka 97 %. Der er altså relativt lille chance for at blive uønsket gravid ved brug af kondom.