Dansk keramik

Dansk keramik er anerkendt i hele verden, som værende noget af det bedste  man kan opkøbe. Danmark har mange dygtige keramikere, og har i mange år haft en tradition for godt og solidt keramisk arbejde.

I øjeblikket er den danske virksomhed Kähler meget populær i de danske hjem, fordi de leverer tidsløs keramik, der kan bruges som pyntegenstande eller brugskunst i de danske hjem.

At dansk keramik er anerkendt i udlandet kan understreges ved at se på en artikel fra the new york times, som skriver at det er ganske fremragende, da vi arbejder både med klassisk keramisk arbejde som f.eks. tallerkener og skåle, men også med mere utraditionelle former. Det betyder at vi bliver ved at forny sig og gøre os interessante. På den måde bliver der solgt meget keramik i Danmark.

Det er en fast del af mange danske hjem. De fleste har designede vaser, tallerkener, skåle, krus og fade. Som regel finder man keramikken ude i køkkenet, eller som brugskunst rundt omkring i huset.

Det er blevet en fast del af den danske boligdesign, og nævnes som en af vores allerstørste designsucceser sammen med vores møbler og lamper. Derfor kan man godt tillade sig at være stolt over de danske keramikere, fordi de igennem en lang årrække har leveret produkter i absolut verdensklasse.

 

Design keramik i Danmark

På grund af Danmarks stolte tradition indenfor keramik, har man selvfølgelig også mulighed for at købe designkeramik her i landet. I øjeblikket er virksomheden Kähler meget populær, og kan købes overalt i detailhandlen.

Derudover er der selvfølgelig Eva Brandt, som også er bredt anerkendt for sit unikke design. Generelt har Danmark nogle meget dygtige designere, ikke kun på det keramiske område, men f.eks. også i boligdesign og selvfølgelig i møbeldesign.

En dygtig dansk keramiker er kendetegnet ved at levere produkter i god kvalitet, og samtidig designe, så folk får lyst til at købe den. Formen og farven er  meget vigtig i keramikken, fordi produkterne ofte skal stå som pynt eller bruges som køkkenredskab.